Za izbiro ustrezne jantre ni potrebno pristopiti k Vastu svetovanju. Brezplačno (preko rojstnih podatkov) lahko izveste katera jantra je tista, ki vam najbolj ustreza, vas najbolj podpira ali vam pomaga uravnovesiti določeno področje vašega življenja. Z nakupom janter izveste tudi njeno pravo mesto v prostoru.

Jantre so v velikost 18 x 18 cm – 20 EUR
Šri jantra
Šri jantra je eden najstarejših simbolov. Je simbol sreče, bogastva in zdravja. Znanstveniki iz različnih raziskovalnih področjih so zadnje čase pokazali veliko zanimanje zanjo. Priznani ameriški doktor fizike Patrick Flanagan jo imenuje “kralj močnih diagramov”. Energijski učinek Šri jantre je kar 70 krat močnejši od učinka piramidne konstrukcije. To pomeni, da ima 3 centimetrska Šri jantra večji energijski učinek od 2 metrske piramide. Njena izjemna moč pa je odvisna od natančne geometrije. Ta zapletena geometrija, ki je ključ do delovanja jantre pa ima tudi zanimiv matematični pomen. V jantri ne najdemo samo zlatega reza, temveč tudi vzporednice z geometrijsko strukturo vodikovega atoma in razmerja njegovih črt žarčenja ...
Najbolje jo je namestiti na severni ali severovzhodni del prostora. Spodnja stran središčnega trikotnika s piko v sredini naj bo zgoraj.
Je podpora središče prostora, S in SV, namestimo jo lahko nad vhodna vrata ali v njihovo bližino ali na individualno ISA točko. Je močan simbol sreče, bogastva in zdravja; v njej najdemo zlati rez.

Vastu poruša
Postavimo jo lahko praktično postavite kamorkoli, saj deluje zelo uravnotežujoče na prostor in posameznike, ki živijo v njem. Priporoča se jo uporabiti posebno takrat, ko obstaja večje neravnovesje pri postavitvi in namembnosti prostorov glede na smeri neba (npr. spalnica v delu hiše, ki ni najbolj ugoden za spanje, kuhinja na neugodnem mestu glede na celotno stanovanje, vhod na neugodnem položaju….) Lahko se jo postavi tudi v center stanovanja ali nad vhodna vrata.
Sončeva jantra
postavimo jo na V ali mesto – smer neba, kjer se je nahajalo Sonce v trenutku našega rojstva. Je korekcija vzhoda (popolnoma zaprt vzhod, stranišče, stopnišče, skladišče na vzhodu, teren, ki se dviga proti vzhodu). Ugodno deluje pri pomanjkanju vitalnosti, prevelikem egoizmu ter želji po kontroli ...
Izboljša vitalnost, zdravje, uspeh, optimizem, moč in položaj,duhovna rast.
Lunina jantra
Podpira SZ in S. Je korekcija severozahoda. Postavimo jo ob vhod kot močna podpora ženski energiji in vsem ženskim organom v telesu, v spalnico, kopalnico, na področja, kjer hranimo dragocenosti ali na mesto – smer neba, kjer se je nahajala Luna v trenutku našega rojstva, kot pomoč pri vzpostavitvi čustvene in mentalne stabilnosti. Priporoča se tudi, če se nahajamo v Luninem obdobju (po Djotišu) ali obdobju Sade satija, saj nam harmonizira čustva. Izboljša oz. ugodno deluje na ravnovesje ženskega principa, na ženske organe, čustveno stabilnost in mentalno ravnovesje, izboljša odnose (predvsem relacija mati – hči – ženske) in harmonijo v domu, sočutje, spodbuja finančno rast in pritok obilja, uravnava preveč dominanten moški princip v posamezniku ali domu, podpira nosečnost in pomaga nosečnicam…
Marsova jantra
Podpira J. Je korekcija juga. Postavimo jo v kuhinjo, savno ali telovadnico ali na mesto – smer neba, kjer se je nahajal Mars v trenutku našega rojstva. Je korekcija juga, v kolikor je ta preveč odprt ali manjka, pri neugodni postavitvi kuhinje, pomanjkanju energije, hrabrosti poguma ali če se nahajamo v obdobju Marsa. Izboljša moč, vitalnost, prebavni ogenj, energijo, pogum, krepi moški princip.
Merkurjeva jantra
Podpora S. Postavimo jo na sever ali na točko kjer se je v trenutku našega rojstva nahajal Merkur, v poslovne prostore. Je korekcija neravnovesja zaprtega ali manjkajočega severa, tudi v primeru stranišča na severu, stopnišča ali kuhinje ali če se nahajamo v obdobju Merkurja. Izboljša inteligenco, mišljenje, komunikacijo, odnose, spomin, učenje, trgovanje …
Jupitrova jantra
Podpora SV. Postavimo jo na severovzhod ali na individualno točko/smer neba, kjer se trenutno nahajal planet Jupiter. Je korekcija severovzhoda, pri zaprtem ali manjkajočem ali obteženem SV, če je naša kuhinja na SV ali če se nahajamo v Jupiterjevem obdobju. Izboljša znanje, učenje, prinaša obilje, modrost, srečo in duhovnost ter pomaga izboljšati partnerske odnose (pri ženskah).
Venerina jantra
Podpora JV. Postavimo jo na jugovzhod ali na individualno točko/smer neba, kjer se je v trenutku našega rojstva nahajala Venera, vedno je dobrodošla tudi v spalnici. Je korekcija JV, pri močno podaljšanem, preveč odprtem ali manjkajočem JV, v spalnici na področju JV, pri partnerskih – ljubezenskih težavah ali težavah s financami ali če se nahajamo v Venerinem obdobju. Izboljša ljubezensko življenje, dotok financ, plodnost, krepi, podpira in uravnoteži ženski princip, ustvarjalnost…
Saturnova jantra
Podpora Z. Postavimo jo na Z ali zahodno steno hiše ali na individualno točko, kjer se je v trenutku našega rojstva nahajal planet Saturn. Je korekcija zahoda, preveč odprt, podaljšan ali manjkajoč del hiše, vhod na zahodu. Priporoča se jo tudi v Saturnovem obdobju ali če se nahajamo v Sade satiju. Izboljša disciplino, vztrajnost, odgovornost, strpnost, mirnost, duhovnost.
Rahujeva jantra
Podpora JZ. Postavimo jo na JZ hiše ali prostorov, na individualno izračunano točko/smer neba, kjer se je v trenutku našega rojstva nahaja Rahu/severno lunino sečišče. Je korekcija JZ, pri preveč odprtem, podaljšanem ali manjkajočem JZ ali kadar je vhod ali terasa na JZ in kadar se JZ spušča ali znižuje. Tudi kadar je kuhinja (ogenj) ali kopalnica (voda) na JZ, saj vrača zemljo. Priporoča je izbrati tudi v času Rahujevega obdobja. Izboljša moč, položaj, odpira pozitivne spremembe, mirnost, jasnost, usmerjenost, osredotočenost in pogum.
Ketujeva jantra
Podpora SV. Postavimo jo na SV hiše ali stene ali na individualno izračunano točko/smer neba, kjer se je v trenutku našega rojstva nahajal Ketu/južno lunino sečišče. Je korekcija SV, pri zaprtem, obteženem ali manjkajočem SV, pri stranišču ali stopnišču na SV, priporoča se jo izbrati tudi v obdobju Ketuja. Izboljša percepcijo/zaznavanje, jasnost, mirnost, zdravljenje, duhovnost, zmanjšuje kaos….