Sem diplomirana ekonomistka, ki je kreativno duhovno plat vedno rada nahranila v svojem prostem času. V preteklosti sem ustvarjala nakit in uporabne glinene izdelke. Udeležila sem se delavnice Karmična diagnostika pri Marjanu Ogorevcu in še vrsto drugih delavnic na temo duhovne rasti. Zaključila sem 3-letno šolo Djotiša in Vastuja pri Tini Pipan.
Znanje o Djotišu odstira mnogo tančic. V času, ko smo pripravljeni na spremembe nam posveti z majhno lučko, da najdemo pot iz teme. Je luč na koncu tunela.

Vsak se sam, na podlagi pridobljenih informacij, odloči za svojo pot. In ta je v danem trenutku edina prava – to je TVOJA/MOJA/NAŠA pot.

Jaz in Djotiš

V času, ko še nisem vedela kaj je Sade sati, se mi je pričelo dogajati. Notranje nezadovoljstvo s seboj, s službo, nepojasnjeni strahovi, veliki občutki krivde, nenadna izguba teže in velika izčrpanost, slab odnos z mamo, pa anksioznost in še večji strahovi. Začela se je pot. Naprej do zdravnika, ki mi je takoj predpisal antidepresive, kajti vsi ostali pregledi so pokazali, da sem popolnoma zdrava. Nisem jih želela jemati in iskala sem naprej. Našla sem gospo Božo, h kateri hodim še danes, in našla sem Djotiš. Prvo svetovanje pri djotiš svetovalki je bilo kot bi nekdo odprl vrata v nekaj znanega, a hkrati oddaljenega. Bil je to prijeten pogovor z mnogo življenjskih nasvetov in resnic, pa hkrati z veliko napotkov kako naprej, česa se paziti za ohranitev zdravja. Odprl mi je nov pogled na partnerstvo, na mamo, na odnose z bližnjimi. Odpihnil je mnogo strahov, dal veliko potrditev. Znanje o Djotišu me je takoj pritegnilo, vendar se takrat nisem uspela izkopati iz "cone udobja". Strah me je bilo ali študij zmorem, kako bom finančno to izpeljala, otroci me potrebujejo. Tako sem se vsako leto odpravila na svetovanje in naročila program preventivnih tehnik, ki se imenujejo Rase. Po 7 letih tipanja, djotiš svetovanj in raziskovanja same sebe sem se odločila za študij Djotiša. Po 10 letih se odpiram svetu zato, ker verjamem, da lahko nekaj dam in z nečim pomagam. In znanje o Djotišu je osnova, da to lahko naredim.

V tem času sem osebnostno zrasla, anksioznost je skoraj izginila, predvsem pa me ne plaši in jo lahko z dihom umirim. Bolje znam poslušati sebe in večkrat zapuščam »cono udobja«. Ni vedno lahko, ampak vsak korak šteje in vsak centimeter je nagrajen.

Vastu – dobri duh prostora ali medicina prostora dodatno pripomore k našim napredkom. Tudi mojim je. Predvsem na partnerskem področju. Ob analizi stanovanja se je pokazalo kar nekaj nepravilnosti, kot npr. zaprt center prostora, spalnici manjka kot in s tem pomemben del energije, postelja obrnjena proti severu. Zahvaljujoč razumevanju moža, ki je se je lotil prenovitvenih del, smo se lotili prvih popravkov. Česar nismo uspeli v prostoru spremeniti, smo podprli s predmeti, slikami in barvami. Delo se nadaljuje, vendar Vastu deluje. Počutje je boljše, spanje je trdnejše, sama ne odreagiram več impulzivno in odnosi v naši ožji družini so boljši.

Vse to iskanje me je pripeljalo do spoznanja, da se je spremembam potrebno odpreti. Življenje jih ponudi večkrat, odločitev pa je naša kdaj jih sprejmemo.

Vabljeni na pogovor in svetovanje.

Mojca Smolej